Klockor / armbandsur

Håll tiden, eller bara stilen, men en snygg eller praktisk klocka.

Letar du efter en snygg klocka, eller armbandsur för att använda ett mer korrekt ord så har du kommit rätt. Välj den typ av klocka du behöver och kombinera sedan med eventuella önskemål om varumärke eller dominerande färg så får du snabbt massor av förslag från flera olika butiker.

Laddar data...
Klocka (Victorinox, silver)
Victorinox klocka
6395:-
Klocka (Invicta, svart)
Invicta klocka
7195:-
Klocka (Bering, roseguld)
Bering klocka
2625:-
Klocka (Invicta, gulguld)
Invicta klocka
13895:-
Klocka (Invicta, gulguld)
Invicta klocka
2060:-
Klocka (Longines, brun)
Longines klocka
11390:-
Klocka (Zenith, svart_lader)
Zenith klocka
57495:-
Klocka (Nixon, obestämd)
Nixon klocka
1955:-
Klocka (Tissot, obestämd)
Tissot klocka
6895:-
Klocka (Thomas Sabo, gulguld)
Thomas Sabo klocka
2465:-
Klocka (Invicta, obestämd)
Invicta klocka
5595:-
Klocka (Hamilton, svart_lader)
Hamilton klocka
9695:-
Klocka (Chopard, brun)
Chopard klocka
227295:-
Klocka (Rolex, obestämd)
Rolex klocka
142995:-
Klocka (Nixon, grå)
Nixon klocka
4755:-
Klocka (Hublot, obestämd)
Hublot klocka
1552100:-

Att tänka på när du ska köpa ny klocka

En snygg och elegant klocka på handleden kan pigga upp vilken vardaglig outfit som helst, men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du genomför ditt köp. Att välja en ny klocka är inte alltid så enkelt som man kan tro. Du behöver ha koll på en hel del och du behöver ta ställning till rätt mycket.

Det allra första steget till att välja en bra klocka för just dig är att fundera på om du vill ha en dyr klocka som känns lite extra exklusiv eller om du hellre föredrar att kunna köpa flera, billigare varianter. Köper du billigare klockor kommer du att kunna variera din stil oftare och välja den klocka som känns rätt för situationen, din outfit och ändamålet. Väljer du en dyr klocka kommer du troligtvis att ha en dyrgrip som kan hålla måttet väldigt länge och som på så vis kan gå mellan flera generationer. Huruvida du väljer en dyr eller flera billigare är helt upp till dig själv och här är det det egna intresset som kommer att styra.

Köpa en märkesklocka

Har du valt att köpa en lite dyrare märkesklocka rekommenderar vi att du vänder dig till en professionell och seriös återförsäljare. Anledningen till detta är för att säkerställa att du kommer att kunna få hjälp med exempelvis reparationer om något skulle hända med klockan. Du behöver således välja en auktoriserad återförsäljare för att vara helt säker. Väljer du att köpa din klocka hos en återförsäljare eller en butik som inte är auktoriserad kommer du heller inte att kunna vända dig till en sådan om det skulle uppstå problem.

Vilken klocka till vilket tillfälle?

Det är inte alltid lätt att veta vilken typ av klocka som passar bäst till vilket tillfälle. Här är det den personliga smaken som du ska låta styra och tycker du att en specifik klocka passar till allt, då gör den också det. Det är viktigare att du känner dig bekväm med din outfit och dina accessoarer än att du ska följa trender och formella regler, men om du ändå vill ha lite tips på vägen rekommenderar vi nedanstående:

Formella tillställningar och tillfällen – Vid ett formellt tillfälle är det bäst att försöka välja en klassisk klocka med ett diskret utseende. Bandet får gärna vara i mörkare nyanser, som brunt eller svart. Material som läder är mest exklusivt och lämpar sig bäst här.

Vardag – Ska du bara ut och träffa kompisarna eller befinna dig i mer avslappnade situationer är valet av klocka väldigt fritt. Den som önskar kan tveklöst välja en klocka med ett snyggt stålarmband, men läder går hem även här. Den som gillar mer vågade stilar är nu fri att välja efter egna önskemål.

Sport – Ska du syssla med sport och vill ha en klocka på din armled? Då kan klockor som är försedda med ett gummiarmband vara ett bra alternativ. Dessa lämpar sig utmärkt för träning eller andra fritidsaktiviteter, men bör aldrig användas i finare sammanhang som vid formella möten.