GDPR – Hur hanteras dina personuppgifter

2018-05-25 lanserades de nya generella reglerna för datasäkerhet och behandling av personuppgifter. De nya reglerna kallas i Sverige för den ”Allmänna dataskyddsförordningen” eller ”GDPR” som nog de flesta hört talas om. De nya reglerna ersätter den gamla svenska så kallande ”Personuppgiftslagen” eller ”PUL”.

Vad innebär GDPR?

GDPR är en gemensam serie med EU-lagar för hur företag får hantera dina personuppgifter. Lagarna gäller förutom företag, samtliga organisationer och myndigheter inom EU och är framtagen för alla privatpersoners säkerhet på nätet. Grundreglerna för GDPR är följande:

  • Vi får inte hantera personuppgifter om vi inte följer GDPR-lagarna.
  • Det måste finnas ett motiverat syfte för oss att samla in personuppgifter.
  • Personuppgifterna får bara samlas in och användas för att uppfylla just det syftet.
  • Samtliga personuppgifter som sparas måste vara korrekta och uppdaterade.
  • Om vi inte längre måste hantera någons personuppgifter ska dessa tas bort.
  • Personuppgifter måste alltid förvaras tryggt och säkert.
  • Bevis måste kunna visas för att vi uppfyller dessa krav.

Vilka personuppgifter hanterar NextDeal.se?

Vi hanterar inga personuppgifter om dig förutom din e-postadress i de fall du själv har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev eller har valt att få e-post på specifika rabattkoder, erbjudanden och kampanjer inom vissa kategorier eller från vissa e-handlare m.m.

Kontaktformulär

Vi sparar som regel din e-postadress samt för- och efternamn när du kontaktar oss via vårt kontaktformulär.

Sociala medier

Om du gillar eller följer oss på sociala medier kan vi se vem du är och den eventuella information som du har valt att visa för allmänheten i din profil. Om du gillar våra inlägg eller kommenterar kan vi också se din profil. Det ligger på ditt ansvar att begränsa för vem och vilka personer, företag, organisationer och myndigheter som kan se din profil och den information du offentliggör på sociala medier. I de sociala medier du använder kan du själv ställa in vad du vill visa och för vem.

Om du kontaktar oss via din profil på våra sociala medier så sparas vår konversation endast på det sociala mediet. Detta sparar vi för att ha en historik över vår konversation i de fall konversationen återupptas. Konversationen och din profil kopieras inte och används inte på något annat sätt eller ställe än i det sociala mediet där du kontaktat oss.

Vilka rättigheter har du över dina data

Du kan när som helst kontakta oss för att få information om vi har några personuppgifter om dig. Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vem är ansvarig för NextDeal.se?

NextDeal.se ägs och drivs av Next Lead Sweden AB.

Next Lead Sweden AB
Org. nr: 556497-6735
Manhemsgatan 3
931 34
Skellefteå

Kontakta oss

Om du har några frågor eller ärenden rörande dina personuppgifter på vår webbplats, vänligen kontakta oss.