Kategori

Lån utan säkerhet

Bland lån utan säkerhet hittas bland annat sms-lån men även större privatlån.  På den här sidan hittar du därför rabattkoder, kampanjer och erbjudanden hos olika lånegivare, kreditinstitut och banker. Lån är individuella så vad som passar en person kanske inte är lämpligt för en annan. När det gäller snabblån handlar det ofta om mindre summor, från 500 kr upp till 5000 kr och det betalas i många fall ut strax efter du ansökt om lånet. För större privatlån behöver du oftast vänta någon eller några  dagar på din utbetalning.

Rabattkoder

Tyvärr hittades inga rabattkoder i kategorin Lån utan säkerhet just nu.
Ta istället en titt på kampanjerna!

Prenumerera på rabattkoder

Rabattkoder inom lån utan säkerhet och andra populära kategorier

Vi delar aldrig din e-postadress med någon annan.

Kampanjer

Tyvärr hittades inga kampanjer i kategorin Lån utan säkerhet.

Varför tar man ett snabblån?

Det finns många orsaker till att ta ett snabblån. Det kan gälla oförutsedda utgifter som måste lösas väldigt snabbt, som ett akut veterinärbesök eller att bilen går sönder en vecka innan löning. Ibland kan det vara svårt att få loss pengar snabbt och då kan ett snabblån vara en bra utväg. Det kan också handla om att ha en extra buffert med pengar under exempelvis en resa. Om du bokat en resa och ska iväg en eller två veckor men är osäker på om du har tillräckligt med pengar ifall det skulle hända något på resan kan du innan avresa ta ett snabblån och ha extra pengar tillgängliga. Skulle pengarna inte behövas är det snabbt gjort att betala tillbaka lånet så fort du kommer hem igen. Att ha extra pengar vid vissa tillfällen kan vara en trygghet.

Hur går det till att låna på nätet?

Först ska du jämföra olika lånegivare för att ta reda på vilka villkor och räntor som gäller vid vilka summor. Se till att läsa igenom det finstilta och att du vet vad som gäller. Hur mycket du får låna, till vilken ränta, när det ska betalas tillbaka och om du kan återbetala hela lånet på en gång eller om det ska avbetalas på flera tillfällen. När du har satt dig in i vad som gäller fyller du i önskat lånebelopp och dina efterfrågade uppgifter på lånegivarens hemsida och ansöker. Oftast får du svar direkt och i många fall har du dina pengar redan efter en liten stund eller ett par timmar. Det finns även lånegivare som gör utbetalningar på helger, medan andra endast betalar ut under bankdagar och banktider.

Kan alla låna utan säkerhet?

Har du betalningsanmärkningar blir det ofta svårt att få lån hos någon av de billigare långivarna.  Dock finns det flertalet aktörer inom sms-lån som tillåter betalningsanmärkning. Allt beror dock på hur din privatekonomi ser ut i dagsläget. Räkna med att du kanske inte kan låna så mycket som du vill och att räntan kan pressas upp eftersom långivaren anser dig som låntagare vara en större risk.

Den som har många förfrågningar hos UC kan också få svårare att låna och ses som en större risk för långivaren. Genom att låna utan UC ser många en snillrik utväg att iallafall eliminera ett av hindren för ett beviljat lån.

Om lånet blir beviljat eller ej beror på hur lånegivaren ser på din betalningsförmåga. Vad för typ av skulder och och vad du fått anmärkningarna för spelar också viss roll för om du får låna pengar eller inte. Tänk på att ju lägre inkomst du har och ju fler anmärkningar, desto sämre kreditvärdighet och desto högre risk för lånegivaren. Detta kan resultera i högre avgifter och räntor för det aktuella lånet.

Att tänka på

Det finns vissa saker du bör tänka på om du planerar att ta ett snabblån. Låna aldrig pengar för att täcka betalningen på ett annat snabblån och låna aldrig mer än vad du absolut behöver. Se också till att du har utrymme i din månatliga budget att kunna betala tillbaka lånet med de kostnader och räntor som tillkommer.

Om du tar ett större privatlån är det viktigt att inte lägga upp lånet på en längre löptid än nödvändigt (bara för du frestas av en lägre månadsbetalning) utan välj en löptid som matchar den tid du behöver utan att för den skull fastna i bekvämlighetsfällan. Onödigt långa löptider drar liksom en hög ränta upp kostnaden för lånet.