Kategori

Bygg & Trädgård

Vill du ge din trädgård ett lyft med vackra stengångar eller prunkande rabatter? Är du sugen på att bygga en altan eller till och med ett mysigt växthus där det går att både odla och att äta en god middag med familj och vänner? För att förverkliga dina bygg- och trädgårdsprojekt behöver du en konkret vision och en bra plan. Genom att utnyttja förmånliga rabattkoder och kampanjer får du lättare råd att genomföra det du har tänkt dig utan att du behöver tumma på kvaliteten.

Rabattkoder

VidaXL

50 kr RABATT vid anmälan till VidaXL nyhetsbrev

Gäller tills vidare.

Minsta ordervärde är 999 kr. Rabatten är endast giltigt på vidaXL märkesvaror. VidaXL respekterar din integritet. Du kan när som helst avbryta prenumerationen.

Bluegaz

10% RABATT vid anmälan till Bluegaz nyhetsbrev

Gäller tills vidare.

Prenumerera på rabattkoder

Rabattkoder inom bygg & trädgård och andra populära kategorier

Vi delar aldrig din e-postadress med någon annan.

Kampanjer

VidaXL

Aktuella ERBJUDANDEN hos VidaXL

Gäller tills vidare.

VidaXL

DAGENS DEAL hos VidaXL

Gäller tills vidare.

VidaXL

FRI FRAKT på din order hos VidaXL

Gäller tills vidare.

Gäller inom Sverige.

VidaXL

Se pågående AUKTIONER hos VidaXL

Gäller tills vidare.

Stenbolaget

Upp till 60% RABATT på kantsten, mursten m.m på Stenbolaget REA

Gäller tills vidare.

Gäller så långt lagret räcker.

Stenbolaget

Köp granit, marmor, kakel kök, marksten, klinker m.m. hos Stenbolaget

Gäller tills vidare.

Bluegaz

Upp till 75% RABATT i Bluegaz OUTLET

Gäller tills vidare.

Bluegaz

FRI FRAKT på din order hos Bluegaz

Gäller tills vidare.

Gäller inom Sverige vid köp över 499 kr.

Bluegaz

Bluegaz Z1 gasolgrill BÄST I TEST 2018 hos Bluegaz

Gäller tills vidare.

Bluegaz

BÄSTsäljare och populära produkter hos Bluegaz

Gäller tills vidare.

Odla

Upp till 70% RABATT i Odla flyttREA

Gäller tills vidare.

Gäller så långt lagret räcker.

Odla

Upp till 70% RABATT i Odla lagerrensning

Gäller tills vidare.

Gäller så långt lagret räcker.

Odla

FRI FRAKT på växthus och trädgårdsmöbler till trädgården hos Odla

Gäller tills vidare.

Gäller endast till postombud.

Odla

Köp växter till mors dag hos Odla

Gäller tills vidare.

Skapa en harmonisk utemiljö

Oavsett om du precis har köpt ett nybyggt hus med en jordig och grusig yta runtomkring eller om du bor i ett hus med en uppvuxen trädgård finns det många olika sätt att skapa en mer harmonisk utemiljö som du och din familj kommer att trivas med. En vacker inramning med en häck eller ett staket lägger grunden till en vacker trädgård och ger dessutom insynsskydd. och lä. Gångar i sten eller grus ger trädgården struktur och skyddar gräsmattan och andra planteringar. Med fina kantstenar vid gången undviker du att gräset växer in eller att gruset smiter ut och hamnar i gräsmattan.

I nära anslutning till vardagsrum eller kök är det härligt att anlägga en altan i trä eller en stensatt uteplats där du kan tassa ut barfota med kaffekoppen och njuta av morgonsolen under årets varma månader. Om du vill förlänga utomhussäsongen är ett inglasat uterum eller ett växthus ett bra tips och något som passar extra bra i Sverige som ju ofta bjuder på kyliga och blåsiga dagar. Många använder inte ens sitt växthus till odling utan inreder det istället med ett stort matbord och sköna stolar där släkt och vänner kan samlas och sitta i under sena kvällar eller regniga dagar. Några stora krukor med citron eller andra växter som inte tål utomhusklimatet är fint att ha som inredningsdetalj i växthuset tillsammans med lyktor och stora blockljus.

Vacker trädgård med lättskötta växter

En vackert grönskimrande gräsmatta står också högt på mångas önskelista och genom dagens effektiva gräsklippare, som i vissa fall till och med klipper gräset på egen hand, behöver du inte lägga många timmar om året på att sköta om gräsmattan. Komplettera gärna gräsmattan med några vackra rabatter för att få färg och variation. För att skapa en rabatt som är vacker från tidig vår till sen höst bör du satsa på växter som blommar under olika tider. Många lökväxter som vintergäck, scilla och snödroppar tittar upp tidigt på våren och brukar därför vara extra välkomna. Höstaster och kärleksört är två exempel på vackra höstblommor medan rosor, pioner och lavendel blommar som mest under högsommaren. Längst in vid husväggen bör du undvika att plantera växter eftersom det för det mesta är mycket torrt där, vilket gör att växterna inte trivs lika bra. Rötterna kan dessutom skada huset och det är inte heller bra om jord blandas med dräneringsgruset som ofta finns längs med husväggen

Om du har plats i din trädgård är fruktträd och bärbuskar ett bra val eftersom de är lättskötta och ger trädgården en fin struktur. Förutom att de blommar vackert på våren ger de även goda och nyttiga frukter och bär som smakar fantastiskt. Särskilt barn brukar uppskatta att kunna plocka och äta på egen hand så välj därför gärna buskar utan taggar som sticks. Om du har en liten trädgård finns det flera träd och busksorter som växer i pelarform eller spaljéform och därför tar minimalt med plats.