Studentpresenter 2020

Studenten är kanske en av de lyckligaste dagarna i många unga män och kvinnors liv. Skolan är avklarad och nu får man helt styra över sitt liv. Ända sedan gymnasiet tillkom så var studentdagen något som det låg något mystiskt över. En förtrollande dag som alla kunde njuta helt och hållet av. Genom att ge presenter till studenten så kan denna bli ännu mer glad över din närvaro på studentmottagningen. Korka upp champagnen och sätt igång fyrverkerier, för det är något stort som ska firas! Att ta en gymnasieexamen är inte lätt alla gånger och det är en bedrift på flera olika sätt.

Oscar & Clothilde

Köp studentpresenten du letat länge efter hos Oscar och Clothilde

Gäller tills vidare.

Trendzone

Hitta rätt studentpresent hos Trendzone

Gäller tills vidare.

Grattis till studenten

Men vad ska man egentligen köpa?
Här får du tips!

Köp något meningsfullt

Det finns flera saker som är värdefulla för en student som tar sina första stapplande steg i vuxenlivet. Om personen håller på att ta körkort så är ett gäng betalda körlektioner eller pengar till ändamålet bra. Det kostar mycket att ta körkort idag och med ett sådant i plånboken öppnas många dörrar på arbetsmarknaden.

Gillar personen att fotografera och vill åka på en utlandstermin för ändamålet så kan några bra tillbehör eller en fin backup-kamera komma till användning.

Köp något minnesvärt

Det finns många saker som skapar minnen värda att se tillbaka på när andan faller på. Exempel på sådana är prydnadssaker som på något sätt återkopplar till studenten. Det kan handla om prydnadsdjur som har en studentmössa på eller varför inte tavlor med bilder på dig när du tar studenten. Just bilder på dig kan ta ett tag att framkalla så var beredd på att vänta någon vecka innan du får en sådan present.

Köp en studenthatt extra

Det är alltid bra att ha en studenthatt extra att tillgå om ens ordinarie skulle bli blöt eller få fläckar på sig. Därför är det en välkommen present att under dagen ge en studentmössa till studenten som hen kan ha som reserv och vid förfrågan.

Köp miniparaply, gosedjur, visselpipa med mera

Studenten blir jätteglad över att ha saker hängandes runt sin hals. Det ser fint ut och kan även vara ganska humoristiskt. En tandläkare kan välja att hänga tandborstar, en träslöjdslärare kan välja att hänga små träfigurer runt halsen och så vidare. Dessutom är ett litet paraply som kan hängas runt halsen bra att ha om det börjar regna. Regn kan förstöra smink, vax, kläder med mera så ett paraply är därför ett bra skydd.

Köp en upplevelse

En upplevelse efter studentdagen kan vara rolig att se fram emot och behöver inte kosta så jättemycket! Vare sig det handlar om en fallskärmshoppning eller en tur på en racingbana så kan det ses som en fin gest att ge bort en upplevelse. Upplevelsen kan även vara delad eftersom du som ger bort den väljer att få kvalitetstid med studenten på tu man hand.

Precis som man kan se tillbaka på studentdagen så kan man även se tillbaka på den minnesvärda dagen då något kul inträffade. Det är ju inte alla som hoppar fallskärm varje dag precis.

Köp smycken

En annan typisk studentpresent är t.ex. ett halsband eller ett annat smycke. Smycket är ett klassiskt val eftersom det är något man kan ha kvar hela livet. På så vis kan man komma ihåg sin student och vännen eller släktingen som man fick presenten av.

Föräldrar och andra som står barnet nära köper ofta lite dyrare smycken, till exempel ett pärlhalsband eller ett guldarmband. För killarna blir det ofta lite enklare smycken eller en klocka. Du väljer själv vad som känns rätt för just din vän!

Ge pengar till körkort

På senare år har det även blivit populärt att ge bort pengar i studentpresent. Ofta handlar det om pengar till körkortet, som kostar en hel del. Ibland kan det räcka med 10 000 kr, men andra gånger behöver man hela 20 000 kr eller ännu mer för att betala för körskolan och alla körlektioner. Ett par betalda körlektioner eller lite pengar är ingen present man har kvar om 20 år, men den är faktiskt väldigt praktisk.

Ge pengar till annat

Pengar som kan användas fritt har också blivit allt vanligare. Man tänker ofta att barnet behöver ha ett sparkonto som han eller hon kan fortsätta spara på. Det kan också vara så att man inte vet vad han eller hon skulle uppskatta. Ger man bort pengar behöver man däremot inte oroa sig över det.

Gör studentmottagningen till en häftig upplevelse!

Det är bara en gång i livet som man tar studenten, och varför inte göra en annan engångsupplevelse just då? En limousin bokad för en timme kan ge studenten en euforisk känsla! I limousinen så kan studenten smutta på champagne (alkoholfri sådan finns också) i lugn och ro medan hen åker hem från skolan där utspringet nyss skett.

Väl i hemmet där studentmottagningen sker så kan det vara fint dekorerat eller vara fin mat uppdukad som är trevlig att se på och äta.

Viktigast av allt

Gör studenten lycklig och se till att presenterna är väl genomtänkta. En genomtänkt present är en personlig sådan, och sådant som vi kan relatera till har vi lättare för att gilla.