Presenttips

Mors dag

Mors dag infaller sista söndagen i maj och påminner oss om att visa omtanke till alla mammor. Förutom din egen mamma inkluderas även svärmor, farmor, barnens mammor, extra mammor och kompismamman i denna kategori. På Nextdeal.se har vi samlat rabattkoder och kampanjer tillsammans med tips på hur en gest eller present kan förmedla omtanke. Här finns något som passar alla.

Hudoteket

Ge bort ett presentkort till mors dag hos Hudoteket

Gäller tills vidare.

När du köper ett webshop presentkort får du det levererat som en personlig kod, som visas på "Din sida". Denna kod kan du ge bort till din bekant genom att skicka ett personligt meddelande eller skriva ut ett presentkort. Din bekant kan då ange koden i kassan när han/hon gör sin beställning i Hudotekets webshop. Presentkortet kan endast användas i Hudotekets webshop och går alltså inte att lösa in på vår salong i Jönköping. Giltighetstiden på våra presentkort i webshopen är 1 år.

Åhlens

Ge bort ett presentkort till mors dag hos Åhlens

Gäller tills vidare.

Odla

Köp växter till mors dag hos Odla

Gäller tills vidare.

Klassiska gåvor

Blommor och choklad är kanske den mest klassiska gåvan tillsammans med ett kort. Det är enkelt att ordna och finns ofta färdiga alternativ att välja mellan veckan inför mors dag. I maj finns svenska blommor i butik och de kan även plockas i naturen för att skapa en personlig bukett.

Personligt pyssel från barnen

Barn kan tillsammans med en närstående pyssla en personlig present. En teckning eller ett handavtryck är ett fint minne att spara. Att trä ett halsband, göra ett eget kort, pressa blommor eller forma ett hjärta av lera är andra tips på pyssel som passar barn. Pysselmaterial finns att köpa enskilt eller i färdiga set.

Bjud på middag eller fika

Att bli bjuden på middag eller fika uppskattas av de flesta. Frukost på sängen är en bra start på dagen och passar en söndag. Att gå ut och äta tillsammans på café eller restaurang kan göra dagen mer högtidlig. Än mer personligt är att planera och laga favoritmaten hemma och unna mor en stund i soffan medan maten lagas och disken tas om hand. Det finns många fina hjälpmedel för att baka hemma med färdiga marsipanrosor och hjärtformade kakformar.

Smycken och dofter

Många kvinnor uppskattar smycken, parfym och hudvårdsprodukter. Inför mors dag finns det ofta färdiga förslag att välja mellan. Ett smycke som väljs ut personligen eller graveras blir en fin present att använda många år framöver. Ta gärna en titt i hennes badrumsskåp för att få tips på bra produkter.

Samla komplimanger

Skriv ner personliga komplimanger och tack på fina kort och samla dem i en vacker ask eller i form av en tavla. Ibland är det fint att kunna spara vackra ord som sällan sägs i vardagen.

Egen tid till mor

Idag värderas egen tid tillsammans med sig själv ofta högt i en stressig vardag. Ge henne tillfälle att vara ensam ett par timmar med någon sysselsättning hon uppskattar. Ordna mysigt hemma med badkar, vin och ostbricka.

Ge en upplevelse

En upplevelse kan bestå av många olika saker och delas tillsammans eller enskilt. Att ordna en utflykt eller picknick är ett trevligt sätt att umgås med familjen. Boka en spabehandling, teaterbiljett eller bio enligt hennes önskemål. Gå på museum, trädgårdsmässa eller sportevenemang.

Paket att slå in

Paket är lika roliga att ge som att få. En kaffekopp med Världens bästa mamma eller Du är så bra, den senaste boken av hennes favoritförfattare, en bunt olika magasin att läsa, en ekologisk body lotion, vinflaska eller blomsterlökar. Slå in presenten i vackert papper och en stor rosett. Skriv ett kort och tala om varför hon är så bra, fin och uppskattad. Att samla minnen i ett fotoalbum är fint och visar vad er relation har betytt genom åren. En presentkorg med mat kan göras lyxig eller vardaglig.

Biljetter till små tjänster

Skapa små biljetter eller klippkort med olika tjänster som hon kan lösa in. Gärna små saker som underlättar i vardagen eller skämmer bort henne. Tio minuter massage, dammsuga, en halvtimme ostört i badkaret, vara barnvakt, tvätta fönster, baka, storhandla. Det är lätt att anpassa tjänsterna och göra dem personliga.

Presentkort

Att ge bort ett presentkort kan vara ett bra alternativ när det är svårt att välja rätt present. Detta gäller kanske främst kläder, smink, växtfrö och böcker där det är svårare att känna till vilket val som passar bäst. Även upplevelser finns i form av presentkort och kan väljas med olika teman beroende på personlighet. En prenumeration på valfri tidning skämmer bort henne flera månader framåt.