Presenttips

Bröllopspresenter

Ska du gå på bröllop? Då letar du säkert efter en fin bröllopspresent. Kanske känner du dig till och med lite osäker på vad du ska ge, på vad du förväntas ge. Det behöver du inte göra! Vi hjälper dig reda ut vett-och-etiketten kring bröllopsgåvor, vilka presenter som brukas tas emot med glädjetjut och har dessutom förträffliga tips på rabatter, som du kan se här nedanför. Använd rabattkoderna för att få mer gåva för pengarna!

Här kan du fynda bröllopspresenter

Bröllopspresent
Box Experience

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent hos Box Experience

Gäller tills vidare.

Bröllopspresent
Oscar & Clothilde

Hitta en passande bröllopspresent till de nygifta hos Oscar och Clothilde

Gäller tills vidare.

Bröllopspresent
GO DREAM

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent hos GO DREAM

Gäller tills vidare.

Bröllopspresent
Trendzone

Hitta en bröllopspresent på inredning hos Trendzone

Gäller tills vidare.

Tips på bröllopspresenter

När det kommer till valet av bröllopspresent brukar man säga att känslan ska gå före kostnaden. Det viktigaste är alltså att gåvan representerar brudparet och dig. Brudparets egen önskelista brukar vara en bra utgångspunkt i paketjakten, då den kan vara väldigt precis eller åtminstone ge en fingervisning om vad brudparet själva tycker de behöver.

Generellt sett, och som du kan se i listan med kampanjer, är vanligen prylar till hemmet och bidrag till upplevelser uppskattade gåvor. I båda fallen bör du dock utgå från vilka brudparet är och vad de tycker om, snarare än att ge bort en brödrost i din egen favoritfärg eller lura ut dem på ett äventyr de egentligen inte vill göra. Om brudparet inte skrivit en önskelista kan du själv snoka runt – i välviljans goda namn.

Rabatter på porslin, husgeråd och inredning

Nästa gång du tar en fika med den blivande bruden eller brudgummen kan du vara extra uppmärksam på vad personen berättar om framtidsplaner och drömmar. Om fikan äger rum i personens hem kan du försöka notera vilket glas och porslin denna har. Ett insidertips från bröllopsexperterna är nämligen att komplettera brudparets servis med nya, hela exemplar.

Husgeråd och inredning i form av nya, fräscha köksmaskiner eller kastruller kan också gå hem. Det är sådana föremål man ofta upplever att man behöver men sällan har råd att köpa nytt själv när man egentligen borde göra det. Särskilt inte när vardagen rullar på och det finns massor av andra saker att lägga pengarna på.

När du väl vet vad du vill ge i bröllopspresent kan vi varmt rekommendera dig att använda våra rabattkoder för att få rabatter på exempelvis porslin, husgeråd och inredning. Våra samarbetspartners är lika måna som vi om att du ska få så mycket present för pengarna som möjligt.

Kampanjpriser på resor och upplevelser

En upplevelse ger ett minne för livet. Det är därför så många brudpar föredrar att få upplevelser och bidrag till bröllopsresan i present framför prylar. Listan med kampanjer och rabatter innehåller tips på upplevelseföretag av just denna anledning. Många gånger kan brudparet uppskatta att få en redan på förhand bestämd aktivitet, som en helikoptertur, takvandring, luftballongsfärd eller ett fallskärmshopp. Viktigt att ta hänsyn till är ifall paret har barn, se då till att ha fixat barnvakt för upplevelsedatumet så att de inte måste göra det. Beroende på vilken relation du har till turturduvorna kan det även vara välkommet att själv följa med på äventyret, att göra det till en gemensam grej i familjen eller kompisgänget, som exempel.

Så mycket förväntas bröllopspresenter kosta

Hur mycket bröllopspresenter bör kosta är en känslig fråga. Ska man ge för 200, 500 eller 1 000 kronor? Eller för ännu mer? Av vett-och-etikett-experternas svar att döma finns det inte längre en självklar gåvosumma. Både relationen till brudparet och hur mycket pengar man har råd att avvara gör summan relativ. Traditionellt sett har beloppet legat på någonstans mellan 150 och 300 kronor per person, ofta går man samman med andra för att kunna köpa en dyrare gåva. Nära vänner, släkt och familj har enligt kutymen förväntats ge för närmare 500 kronor per person.

Rabattkoder för billigare bröllopsgåvor

Överlag brukar det vara billigare att köpa bröllopspresenter på nätet än i fysiska butiker. Det kan skilja femtiolappar och rentav hundralappar på vanliga föremål – och då menar vi på likadana prylar. Börja därför alltid med att kolla runt i nätbutikerna, innan du gör ditt definitiva val. Utnyttja även möjligheten att få ännu billigare bröllopsgåvor med en av våra rabattkoder.