Presenttips

Alla Hjärtans Dag

På den här sidan får du tips på presenter inför alla hjärtans dag som infaller varje år den 14:e februari. Vi listar även rabattkoder och kampanjer som hjälper dig att spara pengar till årets mest kärleksfulla dag.

Vad ska man köpa?

Alla Hjärtans Dag firas, förstås, i kärlekens tecken. Här är det läge att överraska sina kära med trevliga presenter som symboler för omtanke och – ja, kärlek, helt enkelt.

När den här dagen på året närmar sig är det många som får smått panik. Vad ska man egentligen köpa inför Alla Hjärtans Dag? Kommer han eller hon verkligen tycka om min present?

Vi kommer här nedan ge användbara tips som hjälper dig vid eventuell beslutsångest.

Blommor i alla dess former

De allra flesta uppskattar väl flesta ändå att få en fin blombukett? Det är en present som inte behöver vara särskilt kostsam, trots att det gäller att se upp – att plocka ihop en bukett på en blomsterhandel kan snabbt bli ganska dyrt.

På ett sätt har Alla Hjärtans Dag blivit lite synonymt med att ge bort blommor. Så behöver det självklart inte vara, men det är samtidigt en klassisk gåva i dessa sammanhang. Det är dessutom vanligt att komplettera ett blominköp med något annat.

Kanske ska du köpa en enda röd ros och satsa resten av slantarna på någon annan form av present? Fortsätt läsa våra tips här nedan.

Choklad och konfekt

Något ätbart går hem i de allra flesta fall och då särskilt sötsaker. Till Alla Hjärtans Dag kan det vara läge att sikta lite högre än att plocka ihop en påse smågodis till mottagaren.

Tänk här en tjusig chokladask eller liknande, där chokladen förstås är utsökt men där också förpackningen spelar en stor roll som visuellt tilltalande. Det behöver förstås inte vara choklad; andra former av godis som levereras i snygga förpackningar fungerar lika bra.

Viktigast är att det hela känns festligt!

Något som doftar gott

Många tycker det är svårt att ge bort en parfym i samband med Valentin och här bör du antagligen först känna mottagaren ganska väl för att veta dennes smak.

En parfym är för övrigt bara en av många produkter som ger en fräsch och härlig doft. Du kan lika väl köpa en skön och lite lyxigare duschkräm, en handkräm eller liknande. Här är det bara fantasin som sätter stopp! Kanske kan du fynda i vår kategori ”Hälsa och skönhet”?

Överväg ett kit med flera produkter, som kan vara mycket prisvärt och som alltid är roligt att få som present.

Bjud på en resa!

Om inte pengar är ett större bekymmer är en resa alltid uppskattat att få. Att få ta med din älskade på en riktigt härlig tripp är garanterat kittlande och antingen avslöjar du resmålet redan från början eller låter det bli en total överraskning.

Tänk på att en resa inte nödvändigtvis behöver innebära att ni far iväg utomlands, det kan lika gärna handla om ett resmål inom Sverige.

En hotellweekend på en skön plats är både välgörande och trevligt, gärna i kombination med en afternoon tea eller middag. Du hittar eventuellt något bra erbjudande i vår kategori ”Resor och boende”.

Personliga tryck

Vill du bli extra personlig kan du med fördel ge bort exempelvis en t-shirt med personligt tryck, något som förstås förutsätter att mottagaren tycker om den typen av presenter. Det behöver heller inte handla om kläder; kanske ska du ge bort en kaffemugg med ett foto på dig eller er båda som tryck? Det finns mängder av produkter som går att personifiera, men allt kanske inte funkar att ge bort i samband med Alla Hjärtans Dag.

Som sagt, överraska din kära med en uppskattad present och välj med hjärtat så att presenten känns äkta. Utgå gärna från dig själv. Vad skulle du själv vilja få i present på Alla Hjärtans Dag?