Presenttips

40-årspresent

Att fylla 40 är en stor händelse för de flesta oavsett om dagen önskas firas med pompa och ståt eller passera i lugn och ro. Vid val av 40-årspresent är det bra att fundera ordentligt på vad som passar personlighet och livssituation. Ta hjälp av rabattkoder och kampanjer hos Nextdeal.se för inspiration kring presenter och upplevelser.

Presenttips

Presenttips: Klocka citizen ECO drive

Citizen Eco-Drive* Radio Controlled

Radiokontrollerad klocka som omvandlar ljus till energi. Innehåller varken kvicksilver eller kadmium.
Ur&Penn
3498:-
Art.nr: AT8126-02E

Hitta en passande present till din blivande 40-åring

Evenemang
Box Experience
Evenemang
Greatdays
Resor
Hotels.com

Tips på vad man kan köpa till någon som fyller 40 år

Klassiker i vackra paket

I en glansig presentpåse med stor rosett får vinflaskan eller barnens present en festlig inslagning. Klockor och smycken kan graveras eller köpas i set. En fin whisky eller speciella glas passar finsmakaren. Manchettknappar, parfym, skinnväska eller kortetui uppskattas av en del. Speciellt porslin som hör till en samling och lyxiga köksapparater är andra klassiker som aldrig går ur tiden.

Personligt hemma

Frukost på sängen är en bra start på dagen och kan följas upp med fler överraskningar vid senare tillfälle. Kanske får firandet vänta till helgen och kan då presenteras i ett fint kort tillsammans med frukosten. Ett paket på frukostbrickan kan passa den som inte vill fira så mycket. Skäm bort med lagad middag med fin dukning efter jobbet följt av tio minuters massage i soffan.

Överraska med fest

Istället för paket kan en fest eller gemensam middag med familj och vänner vara mycket uppskattat. Med rätt tillbehör görs miljön festlig oavsett om ni hyr lokal eller är hemma hos någon. Maten kan tas med av gästerna eller ordnas av catering. Med en discokula eller karaoke får festen fart.

Övernattning

En miniweekend kan göras i både slott och koja. Det finns trädhotell, husbåtar, bondgårdar och glamping. Kanske finns det något att se eller uppleva i närheten. Erbjud att vara barnvakt eller hundvakt om det behövs för att komma iväg.

Personligt för den kreativa

Att göra en fotobok, måla en tavla, dreja och glasera porslin, sy ett lapptäcke eller snickra en kökssoffa är personliga och unika presenter. Kan man inte utföra arbetet själv finns det andra som kan förverkliga idéerna.

Uppfyll en dröm

40-årsdagen infaller mitt i livet och är ett bra tillfälle att ta tag i de där drömmarna som legat och grott. Närstående vet ofta vilka dessa drömmar kan vara och har då lättare att hamna rätt med denna present. Kanske drömmen är en kurs i blomsterbinderi, westernridning, keramik, bergsklättring, fotoredigering eller grekisk mytologi.

Arrangerad upplevelse

Idag finns en mängd färdiga upplevelsepaket som kan väljas enligt olika teman. Äventyr med extra adrenalinkick kan innehålla en tur med motorcykel, sportbil, fallskärm eller helikopter. Mat och dryckespaket kan erbjuda provningar eller middag i unika miljöer. Unna kroppen ett hälsopaket med massage eller spabehandling. Prova på sportaktiviteter med fäktning, lerduveskytte eller simulatorflygning. Naturälskaren kan få uppleva en svensk safari, kajaktur eller hyra bastuflotte. Kulturupplevelser med historiska vandringar eller spökvandring. Eller varför inte boka in en storstädning av hela huset.

Presentkorg

Till den som har allt eller inte uppskattar fler saker kan en presentkorg vara lämplig. Fyll korgen med delikatesser och komplettera med ett kort och eventuellt ett enstaka litet paket.

Blommor

Blommor ges framför allt i två olika varianter. Den överdådiga buketten som kanske kommer med bud till dörren hemma eller på jobbet och tar över rummet med sin prakt är onekligen vacker men passar inte alla. En bukett kan också plockas för hand hos floristen eller ute i naturen, vilket gör den mer personlig.

Telegram

Idag har många glömt att telegram fortfarande finns, men det används faktiskt till de viktiga bemärkelsedagarna. Ett telegram markerar att dagen är extra speciell och kan även skickas från utlandet.

Uppvaktning undanbedes

Av olika anledningar vill inte alla fira sin födelsedag. Att respektera detta kan vara svårt när omgivningen vill visa sin omtanke. Ett fint kort med en hälsning kan vara en lämplig kompromiss.