Presenttips

30-årspresent

Har du en kompis eller släkting som snart fyller 30 år? Då funderar du säkert på vad du ska köpa för present – och det är inte alltid så enkelt. Att fylla just 30 är lite speciellt och då vill man gärna välja en present som även den är lite extra rolig. Samtidigt är även priset en faktor, så det gäller att hitta rätt present till rätt pris. På den här sidan får du tips och idéer.

Förslag på butiker med presenter till en 30-åring

Evenemang
GO DREAM
Presenter
Roliga Prylar

Vad köper man till någon som fyller 30?

Hemelektronik

När man fyller 30 år är man verkligen vuxen. Man har tagit sig igenom de riktigt unga åren när fester, uteliv och äventyrliga resor var som viktigast. Nu har man ofta en egen bostad och intresset för att inreda den med både snygga och praktiska saker blir en ny prioritet. Däremot kan det vara svårt att ha råd med allt man behöver eller vill ha, så en praktisk present är ofta uppskattad.

Ett självklart tips är att köpa något som födelsedagsbarnet gillar. Är hen intresserad av fitness och nyttig mat? Då kan en bra juicemaskin eller liknande vara en bra idé. Idag finns det mängder med ganska avancerade maskiner som gör allt möjligt, t.ex. bakar bröd, nästan helt automatiskt. Överraska gärna med en häftig maskin som skänker lite lyx i vardagen!

Inredning

En present som även den är praktisk är t.ex. en fin lampa eller ett par soffkuddar som passar perfekt med möbleringen. Som 30-åring är man ofta intresserad av heminredning, så ett snyggt föremål som bidrar till en trevlig atmosfär är alltid välkommet.

Tänk på att inredningsföremål kan vara något så enkelt som några stora, lyxiga ljus. Du kan naturligtvis köpa en TV också om du vill, men det går lika bra med något mindre som skapar en mysig stämning. Det viktiga är att presenten du väljer verkligen passar in i kompisens hem.

Smycken

Om du vill välja en present som kommer att hålla länge och förbli ett minne kan du välja ett smycke. Smycken är klassiska presenter som du aldrig kan gå fel med, framför allt om du väljer något i guld eller silver. Titta på vad födelsedagsbarnet använder för smycken för att se vilken stil hen gillar. Att lägga en större summa pengar på t.ex. ett guldhalsband med medaljong är ganska onödigt om kompisen inte tycker om den typen av smycken.

Idag finns det allt från modern design till väldigt klassiska smycken, så det finns en hel del alternativ att välja mellan. Om du ändå känner att du vill vara på den säkra sidan kan du faktiskt lämna kvittot i presentasken. Risken finns trots allt att kompisen inte gillar din present, och då kan hen enkelt byta ut den mot något annat.

Klockor

Precis som ett smycke är även en klocka en traditionell present som alltid funkar. En klocka av bra kvalitet håller i många år, och väljer du dessutom en design som är klassisk kan den bäras länge utan att se omodern ut. Klockorna kommer i flera olika prisklasser, och även varianter under tusenlappen kan ha minst sagt bra kvalitet. Ett tips är att fråga vilken garanti man får, eftersom det kan säga en hel del om kvaliteten.

Precis som i valet av smycken är det viktigt att välja en klocka som födelsedagsbarnet skulle tycka om. Lägg därför lite extra tid på att kika på olika varianter, speciellt om du står personen väldigt nära och vill köpa en lite dyrare modell. Om du är osäker på vad du ska välja kan du alltid rådfråga en förälder eller partner som förhoppningsvis har bra koll på personens stil!